01/01/2012

l.e.l.a.k.i.

1)Lelaki tidak benar-benar memilih gadis yang cantik. Mereka lebih suka gadis yang pembersih dan kemas.
2)Lelaki benci kekasih di'ngurat'
3)Seorang lelaki boleh suka anda untuk seminit, dan kemudian melupakan anda.
4)Ketika seorang lelaki berkata dia tidak memahami anda, itu hanya bermakna anda tidak berfikir seperti dia.
5)"Awak buat apa tu? " atau " Awak dah makan? "adalah soalan biasa pertama seorang lelaki bertanya di telefon hanya untuk mengelakkan gagap.
6)Mungkin lelaki mengurat sepanjang hari tapi sebelum mereka pergi tidur, mereka selalu berfikir tentang gadis yang benar-benar mereka sayang.
7)Ketika seorang lelaki benar-benar menyukai anda, dia akan mengabaikan semua perangai buruk anda.
8)Lelaki cair bila melihat senyuman gadis.
9)Lelaki akan melakukan apa saja hanya untuk mendapatkan perhatian gadis itu.
10)Lelaki benci kalau anda berbicara tentang bekas teman lelaki anda.
11)Apabila lelaki berhasrat ingin bertemu orang tua anda. Biarkan mereka. ... Jangan harap..
12)Lelaki juga boleh menangis!
13)Jangan mengapi-ngapikan seorang lelaki. Percayalah. Dia akan mengamuk walaupun dia nerd sekalipun.
14)Lelaki tidak dibuai oleh mimpi dan terlalu mengharap.
15)Lelaki biasanya berusaha keras untuk mendapatkan gadis yang telah meninggalkan mereka, dan ini membuat lebih sukar bagi mereka untuk menerima kekalahan mereka.
16)Apabila anda menyentuh hati seorang lelaki, tidak ada jalan untuk kembali.
17)Memberikan lelaki mesej tergantung seperti "Kau tau apa?!... Argh ... Takde apa-apa!" Akan membuatnya memberi kata putus yang tidak pernah anda fikirkan.
18)Seorang lelaki mampu mengurat dengan beribu cara tetapi mereka biasanya gagap ketika mereka bercakap dengan seorang gadis mereka benar-benar cinta.
19)Ketika seorang lelaki membuat "umm" berpanjangan atau memberi bermacam alasan bila anda meminta dia untuk melakukan sesuatu untukmu, sebenarnya dia ingin mengatakan bahawa dia tidak menyukai anda.
20)Ketika seorang gadis berkata "tidak", seorang lelaki mendengarnya sebagai "cuba lagi
21)Lelaki lebih banyak bercakap daripada perempuan terutama ketika topik tentang perempuan.
22)Lelaki tidak memahami kenyataan "Get Lost" dengan baik.
23)Lelaki benar-benar berfikir bahawa perempuan adalah sukar dibaca dan mempunyai keputusan tak terduga tapi masih menyayangi mereka.
24)Lelaki tidak peduli tentang bagaimana berkilau kasut mereka tidak seperti perempuan.
25)Lelaki cenderung membuat tanggapan yang tidak benar terhadap perempuan bahawa semua perempuan itu sama, dan mereka akan menyedari bahawa mereka salah.
26)Setiap lelaki boleh menangani semua masalah-masalahnya oleh dirinya sendiri. 27)Tetapi dia terlalu keras kepala untuk menghadapinya.
28)Lelaki merasa begitu keberatan ketika seorang gadis bersumpah.
29)Titik kelemahan lelaki berada pada lutut.
30)Ketika suatu masalah mula timbul, seorang lelaki biasanya membuat dirinya nampak cool tapi masih memikirkan cara mengatasinya.
31)Ketika seorang lelaki memandangmu, dalam kepala dia hanya ada 2 perkara. Mengutuk atau syokkan kamu.
32)Apabila anda menangkap teman lelaki anda curang dan dia meminta peluang kedua, berikan kepadanya. Tapi ketika anda menangkap dia lagi dan dia meminta peluang lain, tinggalkan saja. Dia tidak serius dengan anda.
33)Jika seorang lelaki membenarkan anda memutuskan perhubungan, ini bermakna dia benar-benar mencintai anda.
34)Jika anda mempunyai teman lelaki, dan kawan teman lelaki anda selalu menjeling anda, itu jelas menunjukkan bahawa dia cemburu setiap kali anda dengan kekasih anda, dan dia lebih cintakan anda lebih daripada teman lelaki anda.
35)Lelaki belajar dari pengalaman bukan dari novel cinta yang perempuan baca dan mengambil sebagai asas pengalaman mereka.
36)Anda boleh mengetahui adakah seorang lelaki benar-benar terluka atau sakit ketika dia menangis di depan anda!
37)Jika seorang lelaki tiba-tiba meminta anda untuk dating, tanyakan dulu mengapa.
38)Ketika seorang lelaki kata dia tidak boleh tidur jika dia tidak mendengar suara anda meskipun hanya untuk satu malam, letak telefon. Dia juga kata begitu untuk gadis lain. Dia hanya ingin mengurat anda dan kadang-kadang hanya untuk permainkan anda.
39)Anda benar-benar boleh mengatakan bahawa seorang lelaki memiliki niat yang baik jika anda melihat dia bersembahyang ketika keluar dating.
40)Lelaki tidak akan mencari nasihat dari seorang lelaki melainkan dari seorang gadis.

hari ini tahun baru...

alhamdulillah....~masih bernafas lagi pada 1/1/2012....
 aku bersyukur kerana telah lalui 2011 dengan macam rintangan, halangan, cabaran, dugaan, kenangan manis, kenangan pahit yang banyak mengajar aku erti untuk menjadi lebih dewasa.....
sesungguhnya tiap yang berlaku ada hikmah yang tersembunyi... yang aku sendri tak pernah tahu.... ALLAH sangat bijak kerana mengatur hidup aku dengan begitu sempurna....bermacam- macam peristiwa yang kau telah lalui...manis mahupun pahit...semuanya telah menjadi satu kenangan dan pengalaman yang paling bernilai dalam hidup aku sepanjang 2011...

aku tak pernah menyalahkan takdir yang terjadi pada aku selama aku hidup dalam tahun 2011....aku rasa bahagia kerana kerana aku sempat berasa hal- hal yang terindah..walaupun seketika..tp, bagi aku..ianya sangat bermakna tuk dikenang sampai bila- bila....

bermula dari keseronokkan...berakhir dengan kesedihan....
tapi...tak mengapa...ALLAH telah menjanjikan sebuah kebahagian tuk aku pada masa akan datang...
aku kena lebih bersabar..tenang hadapi ujian dari ALLAH...kena ingat DIA slalu...
ujian yang ALLAH berikan ni hanya tuk hamba-NYA yang mampu tuk tanggung je...ALLAH kan maha mengetahui....jadi..sudah semestinya DIA sedang merangka sesuatu yang lebih sempurna tuk aku pada masa akan datang..

banyakkan mengingati tuhan yang ESA...solat 5 waktu...luahkan rasa cinta pada-NYA...insyallah...ALLAH akan memberikan ketenangan yang luar biasa....

"Ya ALLAH, dekatkan lah hatiku, jiwaku, ragaku, hanya untuk-MU....satu- satunya pencinta yang setia disisiku...pencipta gerak nadiku....pereka riwayat hidupku...dengan penuh rasa rendah diri dan hina ini aku memohon dosa- dosaku diampun sejak dari aku dalam kandungan hingga kini....hanya kepada-MU aku memohon ampun...~sesungguhnya KAU lah yang memberi ampun kepada hamba-MU yang hina ini....

ALHAMDULILLAH........~