30/03/2011

seprise......

"23"
alhamdulillah....saye masih lagi bernafas dan dapat menyambung usia pada umur 23 tahun ini...
dan ALLAH masih lagi memberikan saya kesempatan untuk melihat dunia...
mengecapi nikmat kasih sayang orang disekeliling saya...
betapa bertuahnya memiliki semuanya dalam hidup walaupun tidak semewah mana..tp..bagi sye..
diusia 23 ini...saye mampu tuk memiliki ape yang saya mahukan...
mengharapkan kematangan sentiase bergerak seiringan dalam menangngani masalah....
belajar untuk menjadi lebih dewasa...
berfikir secara rasional...
dan bertindak menggunakan akal fikiran yang waras...
saye da semakin berusia......
semoga ALLAH sentiase merahmati hidup saye..
dan harapan saye supaye saye boleh jd yg terbaik tuk orang2 yang saye sayangi...
lebih2 lagi kepada tunang tercinta...
1st time date...hahaha...blom ad pape lg ms ni k....
"mohd shahrizad b. abd hamid"
2nd time kua...ice room...hee~
mase kat pd...

pd time...ntah kali keberape..tak ingt la..~huhu
mase berbuke pose...~melaka...
broga hills...~
cameron highland..~
your convocation...~congrate...
genting higland..~remember this???hihihi.....
9/1/11...thanks mohd shahrizad...~
pantai puteri....~
n finaly....sy sangat2 suke pic nie....chumell...kiutt...geramm....n sewaktu dgnnya.....
n mengharapkan ad JUNIOR tuk bby kat pic ats nie.....heeeeeeeeee....~
wateverpun.....
thanks sgt2 sbb ad disisi sye selame nie...
disaat saya suke & duke...

diusia 23..saya dah menjadi sebahagian milik "MOHD SHAHRIZAD ABD HAMID"
dan saye tak pnah pun sangke yang saye dan die akan bertunang...& berkahwin...
kerana die adalah yang terbaik tuk saya...
doa bercampur harapan,semoga semua tercapai & terlaksana...

amin...
p/s: kite sayang awak taw.... 

26/03/2011



Lihatlah Langit Di Atas Sana
Tersenyum Melihat Tingkah Kita
Selalu Ada Peristiwa
Yang Membawa Pertengkaran
Maksudku Hanya Ingin Yang Baik
Untuk Kita Berdua Dalam Bercinta
Baiknya Aku Buruknya Aku
Terimalah Aku Apa Adanya

Pastikan Kau Dengan Aku
Jangan Ada Cinta Lain
Tak Pernah Aku Terlintas
Niat Ku Untuk Berpaling
Maafkanlah Aku Sayang
Bila Belum Kau Bahagia

Sejauh Langit Di Atas
Kan Ku Kejar Bahagiamu
Biar Langit Dan Bumi Meruntuh
Biar Jasad Kita Tertimbun Di Sana
Tetap Bersama, Tak Ingin Lepas
Mencintaimu Ku Jadi Begini

23/03/2011

kembalikan semula....


sy telah membuatkan seseorang menjadi sangat sedih dengan sikap dan perangai saya nie...
dan telah wujud rase sangat2 bersalah pada sidia....
ye...sy ego tuk ngaku die da ad dlm hati sy (walaupun die tak pernah tahu)...
sebab saya BODOH kerana memikirkan kenangan masa silam saya...
sedangkan saya tahu...
kenyataan saya ini adalah lebih baik dan lebih sempurna dari kenangan masa silam saya...
dan kalau boley saya nk kenyataan sy ni tahu yang saya sedang berusaha tuk kembalikan semula rasa kasih dan sayang saya pada die...
dan saya akan menyerahkan semuanya pada die..supaya die tahu saya benar2 ikhlas menyatakan ape yang saya suarakan pada die...
ye.saya tahu bukan mudah untuk saya mengembalikan kepercayaan, kasih sayang, cinta  saya ni pada kenyataan saya...tapi..saya akan berusehe sebaik yang mungkin...
dengan memilih kenyataan nie...saya harap...saya akan beroleh kebahagian yang saya tak pernah dapat...
mungkin sebelum ni saya takut tuk hadapi kenyataan....tp...bile difikirkan kembali...sampai bila saya harus hidup dengan kenangan saya saje...
jadi...saya bertekad untuk meningglkan kenangan saya yang lepas dan menerima kenyataan dengan hati yang terbuka dan redha dengan ketentuan Illahi....
mungkin tuhan nak menunjukkan yang mana lebih sesuai dan yang terbaik tuk saya...
saya mahukan segalanya bermula dari awal...
tanpa ada rasa kasih dan sayang...cinta....
kerana saya mahu belajar bagaimana tuk mencintai kenyataan saya...
memberikan sepenuh jiwa dan raga saya hanya utk kenyataan saya...tiada kedua dan ketiga...
saya akan menerima segala kekurangan dan kelebihan yang ada pada kenyataan saya ini...
kerna dengan cara nie...saya rsa saya akan lebih menghargai kenyataan saya...
berbanding suatu masa dulu...
ape yang saya mahukan kini adalah 

senyuman dan rasa cinta

yang sepatutnya saya lakukan dari awal lagi....

kenangan yang berlalu tetap menjadi sebuah kenangan.....
dan saya mesti kuat tuk same tempuh bersama kenyataan saya kini...
dan ape yang paling penting...
saya mahukan kenyataan menerima saya apa adenya saya...
kerana saya tidak boleh nak jadi orang lain....
memberikan sy peluang...adlah perkara yg paling bernilai tuk saya gunakan...
terima ksih wahai "KENYATAAN" saya..
izinkan saya bertakhta di hati awak semule ye....kerna saya hanya insan yang sangat lemah dan seringkali melakukan kesilapan & khilaf...
andainya saya tersasar pada kenangan....tolonglah kembalikan saya semula pada kenyataan...
kerana kenyataan tu adalah awak.....
andainya awak lemah...saya akan lemah dari itu...
bimbinglah saya seikhlas hati awak....tegurlah saya andai saya menyinggung perasaan awak..
dan tetapi jangan menghukum saya dengan hukuman yang saya tak tertanggung....


saya mengaharapkan semua akan berakhir dengan sesuatu setimpal dengan ape yang saya cube lakukan...
memberikan semua rasa cinta pada yang berhak adalah lebih baik dari
 memendam rasa cinta tersebut pada mereka yang tak berhak...~


mengharapkan semuanye kembali pada saya......~~~


seandainya aku bisa memilih....

...demi waktu...

Aku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
Yang kini hadir diantara kita
Namun ku juga takkan bisa menepis bayangmu
Yang slama ini temani hidupku

Maafkan aku menduakan cintamu
Berat rasa hatiku tinggalkan dirinya
Dan demi waktu yang bergulir di sampingmu
Maafkanlah diriku sepenuh hatimu
Seandainya bila ku bisa memilih

Kalau saja waktu itu ku tak jumpa dirinya
Mungkin semua tak kan seperti ini
Dirimu dan dirinya kini ada di hatiku
Membawa aku dalam kehancuran

note: ya ALLAH ya tuhanku ... berikan aku kekuatan tuk hadapi kenyataan ... dan jauhkan diri aku dari kenangan..... titipkan rasa kasih dan sayang hanya untuk dia... supaya dia menyakini apa yang aku cuba tuk tunjukkan padanya...

22/03/2011

ikhlas @ keihklasan....???

awak...terima kasih ye sebab ikhlas....
bukan susah pun lau nk ucapkn terima kasih..lebih- lebih lagi pada orang yang dah tolong kite....
tak kisahla walaupun pertolongan tu kecil je..janji si dia sudi menghulurkan bantuan dengan rela hati dan paling penting..."keikhlasan"...
sebut pula pasal "ikhlas"....
macam2 hal yg ley kite bangkitkan...
dari segi perbuatan & perasaan....
lau dr segi perbuatan tu...mcm contoh kat atas tu..membantu seseorang tanpa mengharapkan sebarang balasan...tu dah boleh dikirakan "ikhlas" la tu....
bagi perasaan pula...."ikhlas"...hmmm...agak sukar untuk aku tafsirkan....
yang aku tahu..."ikhlas" dalam perasaan ni adalah saat kite menerima seseorang dalam hidup kite...
tak kisah la dari ape jua hubungan....
contohnya: saat berkawan....kite kene ikhlas.....
lau tak ikhlas..tak guna je persahabatan tu dijalinkan...semate2 ad agenda lain...
dalam percintaan pun ley gak dikaitkan...
seikhlas mane kite menerima seseorang tu dalam hidup kite....
walaupun dahulunya kite ada kisah lampau...tetapi atas dasar ikhlas...kite menerima die seadanya...
tu pun da dikira ikhlas...
tp...tak ada siapa pun nmpk " keikhlasan" yg kite lakukan...
sebab keikhlasan tu bukan perbuatan yang jelas dan nyata...
"keikhlasan" tu hanya dapat dirasakan melalui perasaan je..
so...kalau nak menilai seseorang..jangan menilai dari perbuatan yang die tunjukkan..tetapi nilai lah seseorang tu dari segi perasaan yang die cube tunjukkan kepada kamu...
mungkin ada masa perasaan yang kadangkala berkecamuk & tersasar dari yag sepatutnya....
kamu seharusnya membantu tuk memperbetulkannya...
bukan tuk meninggalkannya demi keegoan yang kamu cube pertahankan....
adakah kamu menerima die seikhlas hati ataupun sebaliknya?????

20/03/2011

wedding my kazen...~

"weDDing....kaWen...waliMaTul uRUs...."
bende yg same je sume tu....
tp..besenye org sebut keje kawen @ kenduri kawen...
19/03/2011....
tarikh persandingan bg kedua- dua kazen aku nie...
kazen aku ni kawen kazen sndri gak....
yang sowang ank arwah mak ngah..akak mak aku...
yg sorang lagi ni ank maksu aku...merangkap adik mak aku...
hmmm...aku pn heran...mcm mne die ley sangkut..maksd ak...jth cnta..hahaha....plik....
tp..sokeyla....mungkin da JODOH .....nk wat cmne....kawen jela...huhuhuhuh...
nie lah pengantinnye...my kazen....


actually..aku ngan kazen aku yang gurl ni sebaye....
thn ni msuk 23....
manakale husband die plk 26....sebaya ngn my fiance...
seronok tgk kazen ak kawen...huhuhu...
perangai mcm budak- budak ag.....

my mak sedare wif nenek sedare....
ni plk mak si pengantin...
sempat ag berposing ms ak ngah amek gambo nie...
ni plak adek kepade pengantin perempuan...dok sebok pasang pe eyk..ntah..ak pn tak pasti pe name bnd alah tu...huhu...

 ni plk pic my mom...sebok sgt wat keje....dan mulut pun sebok gelak2....
huuhhuhuhu..besela..lau da jmp adik beradik....sedare mare...lagipun bukan selalu...
tu yang heppy je mak aku nie.....
wif ank buah...."nana" 
k la...tu je yang ley aku nk story tuk mlm nie...
aku nak tdo...penat sgt...da 2 hari tak cukup tido...
dan penat sebab tolong kat uma kazen aku nie...
finally....
SELAMAT PENGANTI BARU KEPADA SYAIFUL SHAHRIZAN & NURUL NADYA
semoga jodoh korang sentiase berpanjangan dan kekal hingga akhir hayat........

think: bile plk turn aku??or ad ke turn ak??
mood: berserah pada yg maha esa....

18/03/2011

tentang perasaan die....

kau da taw yang kau tak ley trme die...
kenape ko gatal2 nak???
konon dengan rela nak berkorban...
huh!!tak gune pun..sebab takde sape nampak sume tu....
yang rase...ko..yang saket...ko...yang kecewa pun..ko gak...
xde sape selain dari ko....
cubelah lau sebelum ni kau pkrkan sume nie..
mesti kau tak kan jd mcm nie...
ko tak kan lukekan ati sape2....dan paling penting..ko tak lukekan ati ko sndri sebab ko menipu dr kau sendri selame nie....
kau banyak sgt pura2 dalam diri kau tu...
kau ingt aku tak taw ke???
sudahla....lakonan sume tu...
memang patut pun kau dapat balasan macm nie....
die tu..bukan nak sgt dekat kau...
main2 je lebey....tu pun kau tak sedar2 eyk????
bodohnyela kau nie....
tak nmpk sume tu...
yang sygkn kau tu pnyela baik..kau tak pndang pun....
hmmmmmm...tula kau..degil sangt..ikutkan perasaan bodoh kau tu....
sebab ape kau tak bley nk lupekan die???
ye..aku taw...sebab antare korang bukan ade "perempuan"...
sebab tu...kau susah sangat2 nak lupekan sidie tu kn???
damn....
lau aku taw sume ni akan jadi...
aku takkan bagi kau dekat dengan die satu mase dlu....
dekat seinci pun tak boley...
aku kesian tengok kau...
derita kau tak pernah habis~
ade je yang tak kene....
aku tau niat kau baik..berkorban perasaan kau utk org yang kau syg walaupun kau terpakse menipu diri kau sendri...
tp...kau tak sedar ke yang orang lain tak ambil peduli pun tentang perasaan kau tu....tentang pengorbanan kau tu...
xde sape pun nk sebok r.....ko tu je lebih2....
tu la..ni la.....macam2 hal..~
padahal sumenye tak kene...~

da la....ends!

17/03/2011

Keranamu Kekasih - Illa Sabry

Krisya : Gemersik

Min Malik : Flora Cinta

Haleeda : Setia Kasih

Raja Ema : Jejaka Idaman

melepaskan bosan~

disebabkn terlalu bosan...
aku akn menguplod lagu2 lame n then aku akn post kt blog aku nie..
biola sarat ngn lagu2..
jnji aku bahagia tnp perlu menyakitkan hati org lain~hihihi......


mood: hepy.....

Hits 90an - Maya - Diari Biru

nama tuk baby......~

Zarif Faiz-Periang, berjenaka & berjaya, menang
Zamir Fayruz-Suara hati & permata
Zumar Haikal-Anak kecil yang cantik dan kesuburan
Rayyan Darwisy-Kepuasan, pintu syurga untuk orang yang berpuasa & warak
Danish Aniq-& pengetahuan, bijak & yang kacak lagi menawan hati
Harith Haziq-Kuat, berusaha & cerdik, pandai
Syazwan Niyaz-Harum kasturi & doa, harapan
 chumelkn name2 baby kat ats tu....
aku suke...simple jewk....tp..name2 ni bukan tuk ank2 aku..
tp...tuk someone yg bakal bergelar ibu next month.......
si bakal ibu ni suh tolong carikan name baby boy....
so..ak pun ngah takde keje ni pun mencarikan la name2 bby boy yg ak rs not bad..huhuhu..(tp..bg akula)
tp..lau si ibu ni tak brp nk minat..sokey....crila yg lain.....
sebab aku taw sbgai seorg ibu..mesti nk name yg terbaik tuk ank yg bakal lahir..lebih2 lg ank pertama....
wahhh...cm pnh jd ibu plk aku ni eykk..ahahaha......
papepun...nnt tuk ank ak..ak nk letak name2 yg membawa mksud yg baik dan senang nk panggil..sebab mksd name tu sndr sedikit sebnyak mempengaruhi ank2 kite....
note: bilala ak nk dpt ank eyk.....hmmmmmmm

remove je...

hmmm..
lau tak suke...
just remove jela...
aku tak kisah pun kalo ko xde.....
takde makne pun dalam hidup aku...
bukan kau bagi aku wet bulan2....
bukan kau yang jage aku dari kecik....
bukan kau yang tolong saat aku susah....
sumenye bukan kau....
so..tunggu ape lagi...
angkat kaki...
boley jalan~
tq,,,kerjasama anda sangat sy hargai sepenuh jiwa dan raga.....
aku sangat2 menghargai keputusan kalo ko remove aku....
tu lebih baik~

16/03/2011

off jela eyk...~

post aku kali nie adalah sebab aku rasa aku nk bgtau yg ak nk off FB ak tu...
hmmmm..mngkin ni adlah langkah terakhir tuk ak wat spy ak tak saket hati dgn dr sndr....
ak msih lg mahukan privacy dlm dri ak...
tak sume perkara kite boleh kongsikan bersama dengan org lain...
even parents kite sendri..
bukan bermaksud nk berahsia,,tetapi kadang2 kite tak nk lukekan hati org yg kite SYG...
walaupun hakikatnye berlainan...
tp..andainya seseorg memahami ape yg terjadi...
oh..indahnya dunia nie....
tp...kali nie...ak hadapi tanpa sape2 pun ad kt sisi...
aku mengerti bahwa cinta aku tak kan kembali...
tetapi yg aku syg kini pun da berlalu pergi....
disebabkan ak jgk....
ye...ak taw aku slh.....
n aku nk mintak maaf sgt2 dekat die...
n ak rs ak sgt malu dgn sume fmly2 die yg sgt baik hati tu....
its ok menyalahkan aku trus2an...
takpe...sbab sume nie mmg salah aku pun.....
tp...aku bersalah hnya pada die..bukan pd org len...
aku tak pernah pun amik taw hal dieorng sume..
tp..bile hal aku..knp sume orng nk amek taw???
slh ke lau ak dan die je yg settel kn sndri????
so..dengan kptusan tuk nyah aktifkan akaun FB aku tu rsenye adlh jln terbaik....
ak tak kn saket hati.....dan aku takkn menyakiti hati SAPE2 da.....
org len pun ley idop ngn aman tnp perlu MENYEBOKKAN diri dgn hal org lain...~
aku diam bukan bermakne aku rela & suke tuk dperslahkan ok...
tidak same sekali....
tp...lau nk menyalahkan aku....
cermin diri sendiri dlu samada pernah ke tak melakukan benda yg tak sepatutnye..
tak pyh nk cite satu kg..satu dunie....ckuplah hnye kite2 je yg taw..
sepahit mcm mne pun slm nie....segala rhsia aku simpan sndr.....tak sape yg tau.....
sampai satu ketika org da mulekan .....ak pasti bersuara gak....
agak kasar telahan yg aku terpakse trima sperti aku merampas hak milik org lain....
sedangkan aku hanya menyuarakan sesuatu yg aku pendam shj...
mungkin die tak dpt menerima ape yg tlh aku katekan.....
dan mngkn juga aku melalukan perkara yg sama jika berlaku terhadap aku.....
tak sape antare kite nk kn perpisahan...
tp...perpisahan tu adalah yg pasti jika adnye pertemuan~

Dalam Mihrab Cinta, Karena Hati Bicara & Bunga-Bunga Cinta with lyrics

15/03/2011

its ok...

luluh hati ni sebab aku tau sume ni berlaku kerana aku....
salah aku melakukan kesilapan ni...
aku menyatakan perkara yang aku tak sepatutnya lakukan...
tapi..takpelah..ALLAH tu mengatahui ape yang ade dalam hati aku..
orang lain boleh menyalahkan aku...
takpe..aku terima dengan hati yang terbuka...
tp..tak semua org leh menghukum ape yang ada dalam hati aku nie....
die semua takde di tempat aku....
xde perasaan mcm mne perasaan aku skung nie....
yang dieorang tahu hanya nk menyalahkan,,,menyalahkan...dan trus menyalahkan.....
its ok...
aku faham...sebab tu hak dieorng sume..
tapi..pe plak hak aku???
sampai bile aku nk trus pikirkan ati dan prasaan org len sedangkan org lain tak pnh pun nk pkrkan pasal prasaan aku nie????
btol ckp sorang hamba ALLAH nie...
ak terlalu ikut ckp org len...xde pendirian sndr....
aku ingt bile wat kptusan mcm tu...aku ley la heppykan dri sndri..tp..hakikatnya..aku menipu dr sndr dan org len...
its ok..
ak fhm...
tp...org yg tak sepatutnye tak berhak nk msk cmpur...
ni hal ak...
bkn hal mereka...
mereka ke yg akn wat aku bahagia???
tak...saat aku tersungkur...mereka semakin sorak gembira....
melihat kekurangan aku yg sengaja dibongkarkan...
memperlekehkan ape yg aku cube perkatakan...
tak pernah aku merasa terhina sebegini...~
okey...lau nk menghina sgt pun...
terpulang pada dri dieorng....
aku sbgai hamba ALLAH......hanya mendoakan yang aku akan berubah...tu je yang aku mampu...
berdiam diri bukan bermaksud aku rela dipersalahkan...
tidak same sekali...~
tp..aku rela dpersalahkan oleh org yg tahu shj...
bkn org len yg hny tahu menghukum dri aku....
sesungguhnya...mereka tidak layak nk wat sume tu pd ak...
agak melampau bile hal sebegini dicampur oleh org yang tak berkenaan...
keluarga aku sndri pun tak taw hal nie...
selagi aku masih mampu berdiam..aku berdiam...tuk menjaga ati org yg aku syg...wlaupn ak pny hati nie da lame mati..
tp...sblm nie...ak tak pnh pura2 syg,...
dan aku memang syg!!
lau org len nk ckp aku menipu pun..lantak la...korang ke yg jg ati ak???
tak kan??
ALLAH je yg taw samada syg aku ni btol2 or maen2....
tp...ape yg aku kesalkan....
knp org len dgn mudah menghukum kesilapan aku???
diawal permulaan kisah ak dan die bermula...
aku dah pun ckp ape yg ad dlm hati aku nie...
dan waktu tu die bley trm..
dan ak plk berjnji akn melakukan yg terbaik....
dlm ms yg sme..aku akui yg ak sehabis daya melakukan yg sepatutnya & selayaknya...
tp...ALLAH pnya kuasa...
CINTA tak boley dipakse2...
andainya aku boley hilangkan rs CINTA ni dlm hati ak..ak da lame buang...
hanya org yg tau je..dpt rs kn kenapa CINTA ni tak boley dpkse2....
aku mengulangi kesilapan yg kedua...
seperti sblm nie...ye..mmg slh aku..ak ngaku..
sume slh aku...die tak pnh wat slh pd ak..die tak pnh msg ngn ex die...sumenya tak pnh...
tipula lau aku tak sygkan die..
aku mmg sygkan die....sgt syg...sbb die baik...~
mmg ak tak jmp mcm die...
tpi.........
pengakhiran sebuah kisah dan sketsa ni bukan kerja aku....
sebab ni adalah coretan & lakaran dari pencipta aku....
sume ni berlaku sjk dr azali dan tercatat dari luh mahfuz...
aku bukan nk tunju baek dan aku ni bukan sempurna sgt...tp...ada sebab kenapa ALLAH uji aku mcm nie....
dan mungkin ALLAH nk tunjuk sesuatu yg aku...die....dan..... tentang mcm mne nk hargai sesuatu bnda yg kite ada...mcm mne nk kawal perasaan..mcm mne nk hadapi mslh spy lbh matured...mcm mne nk kongsi segala RAHSIA dengan org len tnp org len msuk cmpur dlm hal sndr....
:: pe saje kputusan die..aku trm dgn ati terbuka...::
::kemaafan aku pinta dr hjg rmbut hingga hujung kaki krn melukankan hati die::
::diri aku tak sempurna sperti yg die impikan....tu adlah hakikat yg die da taw dr dlu::
:: lau die tak boely nk maafkn aku...its ok..bgtaula...::
:: aku hrp sgt die boleh maafkan aku wpun die tak trm ak lgi::
end...

11/03/2011

Fauziah Latiff - Ku Di Sini


Ku di sini meratapi kasih hilang pergi
Mungkinkah kembali
Ku tak pasti hingga Kini
Meratapi kasih dukaku di hati

Ku mengerti pengorbanan ini
Ku tempuhi dengan rela hati
Walau perit akan ku lalui
Kerna kasih bukan kerana membenci

(*)
Andai beginikah penghinaan
Kan ku titip kesabaran
Dari segala dugaan

Oh Tuhan
Kau dengarkanlah rayuan
Cintaku yang berpanjangan tak kesampaian
Yang ku dambakan tiada haluan
Yang berpanjangan tak kesampaian
Yang ku dambakan tiada haluan

(Ulang dari *)

Ku di sini melewati hari penuh duri
Ku masih di sini

10/03/2011

::1 love::

.....
ya...saya akui...saya hanya ada 1 cinta jeerrr....~
bagaimana tuk saya hilangkan cinta tu?
selagi ia masih menghantui diri saya???
awak takde ditempat saya...~
ya...saya memang jahat!!
sjak dari awal lagi awak da tahu benda tu rite....??
jiwa kita tak same...
situasi kite berbeza....
dilema kite tak serupa....
awk meninggalkan....
saya ditinggalkan....
mana mungkin yang ditinggalkan ini mudah untuk melupakan orang yang meninggalkan......
tp..besar kemungkinan orang yang meninggalkan amat mudah untuk melupakan orang yg ditinggalkan...
puas saya melakukan yang terbaik dalam hubungan ini....
tetapi..semakin hari...semakin meluap2 rasa bersalah sebab menipu diri awk..menipu diri sy sndri.....
saya tak tau nk mengadu pada siapa ape yang saya alami.....ape yang sya kene lalui....
saya tau..awk sgt baik...sgt2 dan amt2 baik~
awk syg sya sgt2...dan sy pun syg pd awk....
tp...tuk jtuh cinta tu blom lg....
andainya awk berada ditempat sya skung nie...
awk akn fhm ape yg sy rse...ape yg sya alami....
mungkin sy tersnyum...ketwa...
tp...bukan sume hal yg berlaku tu tipu...~
sy ikhlas jalani tanggung jwb sya layan awk selayaknya....
cume kadang2 sy terfikir...
kenapa sume ni terjadi pd sy...
perit menanggung rsa bersalah pd awk dan dri sndri....
tp..awk tak tahu sumenye...
dan sy akui...kesilapan sy kali ni adalah wajar sekiranya awk mulai membenci diri sya...
sya akur dengan keputusan awk...
sebab ni memang kesilapan & kesalahan yg sya cipta sendri.....
mengakui bukan yg hak sy~
tp...smpai bile seharusnya sy menipu dri sya pun sya tak tau...
pe yg slalu sya harapkan...
moga satu hari nanti...ALLAH bukakan pintu hati sya tuk 1 CINTA yg bru...~

rossa...cintai aku~

Cintai Aku - Rossa

sanggupkah ku bertahan tanpamu di sampingku
setelah kau memutuskan kita berpisah
serasa seumur hidupku selalu denganmu

haruskah kurelakan, haruskah ku berjalan
tapi bayang wajahmu selalu di anganku
karena cinta yang dulu pernah kau beri
takkan ku lupa untuk selamanya

reff: cintai dan sakiti aku
kalau itu dapat membawamu
kembali ke pelukanku lagi
aku rela memberi segalanya untukmu

malam yang dingin ini membuat ku menangis
melihat gambar kita yang dulu bahagia
kemana perginya masa indah itu
tuhan tolong kembalikan kisahku

repeat reff

cintai aku, sakiti aku
kalau itu dapat membawamu

wajahmu~

Andai bisa ku memelukmu
Andai bisa ku mencintaimu
Kan ku persembahkan segalanya
Hanyalah untukmu
Andai bisa ku menyentuhmu
Andai bisa ku memilikimu
Kan ku berikan semuanya
Rasa di hatiku
Dan bila jauh rindu hatiku
Ku berharap cepat waktu berlalu
Ku berharap cepat kau di sampingku
Aku yang rindu dan memuja dirimu
mencintaimu
Dalam bisik
Dalam sepi jiwaku
Hanya dirimu
Di hati...
Andai bisa ku menyentuhmu
Andai bisa ku memilikimu
Kan ku berikan semuanya
Rasa di hatiku

Dan bila jauh rindu hatiku

Ku berharap cepat waktu berlalu
Ku berharap cepat kau di sampingku
Aku yang rindu dan memuja dirimu
mencintaimu
Dan bila jauh rindu hatiku
Ku berharap cepat waktu berlalu
Ku berharap cepat kau di sampingku
Aku yang rindu dan memuja dirimu
Setia selalu
Selalu...

JANGAN MENUNGGU


Seharusnya aku tak pergi
Meninggalkan janji padamu
Kau yakinkan pasti aku kembali
Bersamamu lagi

Ternyata aku tak sanggup
Mewujudkan mimpiku untukmu
Ku merasa aku tak mungkin mampu
Membuatmu bahagia

Jangan menungguku
Meski berat tuk melupakanku
Jangan menungguku
Bukan aku yang harus kau tunggu

Biarlah aku sendiri
Yang menahan kerinduan ini
Pergilah meski hatimu sedih
Lupakanlah aku

Jangan menungguku
Meski berat tuk melupakanku
Jangan menungguku
Bukan aku yang harus kau tunggu
Maafkan aku
Karena janjiku membuatmu menunggu

Jangan menungguku
Jangan menungguku
Janganlah kau menungguku
Meski berat tuk melupakanku
Jangan menungguku
Bukan aku yang harus kau tungg
sejuta cinta~
Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya
Mungkin ini sudah suratan
Engkau dan diriku tak bisa bersama
Mungkin ini sudah suratan
Sudah suratan
*
Jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
Aku disini dengan sejuta cinta untukmu
Jangan kau pergi untuk melupakan aku
Aku menangis karena hidup tanpa cintamu
Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini
Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan
Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini
Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)
Walau ku pergi sayangku (usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal
Lirik Lagu Irwansyah – Tentang Perasaanku
Aku takkan lelah menunggu
Hingga waktu ajal menjemputku
Takkan pernah ada sesalku untuk menunggumu
Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap menunggumu
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku sampai mati
Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap akan tetap menunggumu
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu
Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku sampai mati

09/03/2011

IRWANSYAH (CAMELIA)

lagu nie best....
tapi sedey lau dengar byk kali....~:'(

selamat tinggal....


SEDEY NK TINGGALKAN.......

hye....morning....
b4 masok keje kul 3 arini....
aku nk post someting.....
"selamat tinggal"
tu tajuk post ak kali nie.....
selamat tinggal tu bukan tuk suke2...
tp...ad makne....huhu

sebelum menjelang esok.......
hari last ak keje kat Royal Puteri Beach Resort nie.....
ak nk ucapkan selamat tinggal kat kwan2 ak...
sebulan ak keje kat cni...
ok memang ok...
ak takde masalah dgn sume org, sume kawan2 kat cni..best....
memahami....take care....
keje pun xdela stress sgt...
tp..tula..jodoh ak kat cni tak lame....
mybe sal gaji.....tak ckup tuk ak yg MATERIALISTIK ni kot..hahahahahhahahaha......
so..ak pun amek kptusan tuk keje tempat len....
kat area bangi.....
dekat skit nk tenet ngn tunang ak nanti..hahahahahaha...(gatal sungguh)
agpun..lau dpkrkan semula.....keje bru ak ni ok ckit....
hjg minggu x keje....
sabtu pun stkat separuh hari...
lau keje kt cni...hjg mggu xley nk cuti....
so..tunang ak pun kadang bising gak....
sebab susah nk jmp ak...
sokey2.....ak memahami perasaan die tu....
die kan manje..wakakaka...jgn marah ye b...:p
so...selepas mintak pandangan mak...n tunang tersayang....
aku pun amekla kptusan tuk berhenti keje kat cni........
so..kepada kawan2 ak yg ade kat cni...
ak nk ucapkan thanks sgt2 sebab korang layan aku baek sgt.....
n hope kite tak lost contect!!

08/03/2011

Irwansyah - TENTANG PERASAANKU``

fuhhh...

hye awk..awk...dan awk...
hihihi..poyola plk post aku kali nie...
takde mende nak kabo....
just nk gtau je...
ak bru pas godek2 ak pny blog nie...
wajah baru..
muke baru...
hope pas ni takde la bosan sgt.....huhuhuhuhu.....
actually..br dpt godek skit2 jerk....
len kali smbng lg....
 kla...da mlm..nk tito...
nite u allsssss...
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

suatu masa dulu~